• Gratis frakt på kjøp over 200,-
  • Hurtig levering med mulighet til levering i postkasse

Nilens Jord

 

 

Nilens Jord er inspirert av Egyperne, både hvordan de lagde makeup og hvordan de oppbevarte den. Dansk merke etablert i 1982. Nilens Jord er ikke økologisk men fri for skadelige kjemikalerier og produktene er allergisertifisert. Merket var det første i Danmark som fjernet parabener fra produktene sine.  Det samme gjorde de med parfyme og eteriske oljer.

 

Ved å fjerne de ingrediensene som kan skape allergier ble raskt Nilens Jord et attraktivt og etterspurt merkevareprodukt. Som den første i Danmark bestemte de seg på 90-tallet for å fjerne parfymen fra produktene. Årsaken er at kvalitet er stikkordet for Nilens Jord. Parfyme gir ikke kvalitet til kosmetikk, men er en unødvendig ingrediens. Å fjerne parfymen var banebrytende for sin tid og et veldig stort veddemål for Nilens Jord. Av samme grunn som de fjernet parfymen fra produktene, fjernet de også essensielle oljer. Det var derfor ikke en vanskelig beslutning å fjerne parabener fra serien, og Nilens Jord den første makeup-serien i Danmark som kunne lansere et parfymefritt og parabenfritt pudder.

 

  • Hva betyr AllergyCertified-logoen?

AllergyCertified er et internasjonalt allergimerk som du bør se etter i produktene dine hvis du har hudallergier eller ønsker å minimere risikoen for å utvikle hudallergier.

 

 

  • Hva er allergi?

Allergi er en vanlig betegnelse på forskjellige sykdommer der symptomene kommer, fordi svært vanlige funksjoner i immunsystemet vårt overreagerer. Ved hudallergi oppstår utslett på huden når immunforsvaret har mistet toleransen, for eksempel i kontakt med en eller flere stoffer i hudpleie, smykker, maling, vaskepulver, etc. Eksempler på allergifremkallende stoffer kan være parfymer, konserveringsmidler, UV-filtre i solkremer og nikkel.

Mye tyder på at antall hudallergitilfeller øker.  Videre viser nye danske tall at spesielt hos barn og unge er det en økning i hudallergi mot parfymer og visse konserveringsmidler (https://www.videncenterforallergi.dk/contact-allergy-in-danish-children-current-trends/) .

Parfyme er en av de vanligste årsakene til hudallergi.  I henhold til lovgivningen skal ingrediensene lett identifisere syntetisk parfyme og du kan velge bort produkter som inneholder denne ingrediensen hvis du ikke vil at huden skal bli utsatt for parfymer.


Ifølge Kunnskapssenteret for allergi er det imidlertid mer enn 120 dufter som kan forårsake hudallergi, som også er kjent som allergisk kontakteksem.
Nilens Jord går enda lenger og har dermed en liste over mer enn 250 forskjellige ingredienser (inkludert parfymer) som vi ikke ønsker å bruke i våre produkter.