Nilens Jord

Dansk makeup etablert i 1982.

 

Merket er inspirert av Egypterne, både hvordan de lagde makeup og hvordan de oppbevarte den.

Nilens Jord er ikke økologisk men fri for skadelige kjemikalier og produktene er allergisertifisert.

Merket var det første i Danmark som fjernet Parabener fra produktene sine.  Det samme gjorde de med Parfyme og Eteriske oljer.

 

 

  • Hva betyr AllergyCertified-logoen?

AllergyCertified er et internasjonalt allergimerk som du bør se etter i produktene dine hvis du har hudallergier eller ønsker å minimere risikoen for å utvikle hudallergier.

  • Hva er allergi?

Allergi er en vanlig betegnelse på forskjellige sykdommer der symptomene kommer, fordi svært vanlige funksjoner i immunsystemet vårt overreagerer. Ved hudallergi oppstår utslett på huden når immunforsvaret har mistet toleransen mot for eksempel i kontakt med en eller flere stoffer. stoffer i hudpleie, smykker, maling, vaskepulver, etc. Eksempler på allergifremkallende stoffer kan være parfymer, konserveringsmidler, UV-filtre i solkremer og nikkel.

Mye tyder på at antall hudallergitilfeller øker, også i Danmark. Videre viser nye danske tall at spesielt hos barn og unge er det en økning i hudallergi mot parfymer og visse konserveringsmidler (https://www.videncenterforallergi.dk/contact-allergy-in-danish-children-current-trends/) .

 

Parfyme er en av de vanligste årsakene til hudallergi. Av disse parfymer, 26 stk. I henhold til lovgivningen blir det gitt en erklæring på ingredienslisten til produktet slik at ingrediensene lett kan identifiseres og produktet velges fra hvis du ikke vil at huden skal bli utsatt for disse parfymer.
Ifølge Kunnskapssenteret for allergi er det imidlertid mer enn 120 dufter som kan forårsake hudallergi, som også er kjent som allergisk kontakteksem.
Nilens Jord går enda lenger og har dermed en liste over mer enn 250 forskjellige ingredienser (inkludert parfymer) som vi ikke ønsker å bruke i våre produkter.

Nilens Jord