Hvor lenge varer kosmetikken din?

Hvor lenge varer kosmetikken din?

 

 

9 av 10 kvinner vet ikke hvor lang holdbarhet kremene og makeupen de bruker har ifl. den britiske motekjeden Debenhamns.  De gjennomførte en undersøkelse blant 1000 kvinner om de sjekket holdbarheten av kosmetikkproduktene sine.

Konserveringsmidler i kremer gjør at de holder seg lengere.  Parabener er det mest vanlige konserveringsmidlet og brukes i 80% av konvensjonell kosmetikk.

Parabener (methyl, ethyl, butyl, propyl og isopropylparaben) er billig konserveringsmiddel som blir tilført kremene for å gi lang holdbarhet og høyere fortjeneste til merkeleverandørene. Parabener opptrer som kvinnelig østrogen i kroppen og man har funnet parabener i brystkreftsvulster.

I matvarebutikken leser vi holdbarhetsstempel og følger datostemplingen på melken og pålegget vi kjøper.  Hvorfor gjør vi ikke det når det gjelder kremene og makeupen vi kjøper.

 

Mange vet ikke at kosmetikk har holdbarhetsdatoer.  Holdbarheten står på alle produktene ved et symbol som viser en åpen krukke med et tall. 

Tallet viser hvor mange mnd. kremen din er holdbar etter du har åpnet krukken.  

Organiske kremer har naturlige konserveringsmidler og skal brukes innen 6 mnd. Unngå kosmetikk og kremer med lang holdbarhet. 

En krukke med krem varer ved daglig bruk i ca. 2-3 mnd. avhengig av hvor mye du påfører huden din. Sjekk kosmetikken og kremene dine og kast de du vet har gått over anbefalt holdbarhetstid.

 

Vi kjøper kremer og oppbevarer dem ofte på badet som både er fuktig og varmt. Kvaliteten på kremene forringes. Ofte veksler vi mellom flere kremer og bruker kremen til det er tomt i krukken  og uten tanke på hvor lang holdbarhet den har. 

En åpen krukke kan være full av bakterier og kan gi allergier. Kremer kan harskne. Lukt på krukkene eller tubene dine og kast produkter som lukter vondt.

 

Vask alltid hendene dine før du stikker fingeren i krukken din med krem.  

Kremer og kosmetikk er personlig og av hygienehensyn bør du ikke la andre låne eller bruke dine produkter.

 

Tabellen under viser holdbarheten til konvensjonell kosmetikk.  (Økologisk kosmetikk har samme varighet på flere produktgrupper).

 

Kajal

 24   mnd.

Flytende eyeliner

 6    mnd.

Maskara

 3-6  mnd.

Leppestift

 12   mnd.

Foundation

 6    mnd.

Øyenskygge

 9-12 mnd.