Sensitiv hodebunn - kløe

 

Se tips hvordan vaske håret under headingen HÅRPLEIE

TØRR - SENSITIV HODEBUNN - KLØE

 

Kløe i hodebunnen kan komme av mange ulike årsaker, men tørr hodebunn er ofte syndebukken. Det gjelder spesielt hvis man er plaget med flass eller er sensitiv for stoffer som ofte brukes i hårpleieprodukter. Klimaendringer, stress, trøtthet, kjemikalier, kost og overdreven vasking kan forverre kløen.

 

Tørr hodebunn kan gi tørrflass og kløe.  Vi anbefaler ARGAN eller MACADEMIA olje som du masserer godt inn i hodebunnen.  God effekt får du om du masserer oljen inn i hodebunnen kvelden før du skal vaske håret.  Da kan du bruke rikelig med olje som du vasker ut av håret morgenen etter.  Evt. tørre partier kan påføres en eller to dråper olje når håret er nyvasket og husk å massere oljen godt inn i hodebunnen.

 

Sesongsvingninger som veksling mellom kald og varm luft er en påkjenning både for huden vår og håret.  Vinteren med et tørt uteklima og oppvarmet bolig er uttørkende, og vi merker det på huden som flasser, negler som sprekker og et uregjerlig hår.  Mange bruker også hodeplagg på vinteren noe som øker muligheten for kløe.

 

Eksem - Seboreisk eksem.

Kjennetegnet på eksem er rød og irritert hud i områder som har mange hudkjertler.  Du kan ha eksem i hodebunnen, baksiden av ørene, øyenbryn, rundt nesen, lysken og under armene.  Det er viktig å bruke riktige hårprodukter ved denne hudtilstanden.  Mide sjampoer som har ingredienser som roer huden og lindrer kløe.

Bema serien har spesialprodukter som er dermatoligisk testet, de har dokumentert effekt.  Vi har mange kunder med denne hudtilstanden og vi får ofte svært god tilbakemelding.  Vi anbefaler å starte med Anti-Dandruff Lotion som er 10 ampuller i en pakke og Anti-Dandruff Sjampo.  

 

Har du fått seboreisk eksem, må du belage deg på at det blir, men det kan behandles ved bruk av sjampo som er spesielt utviklet for flass og kløe i hodebunnen. Hjelper ikke det, kan det være mulig for fastlegen å gi deg en lokal kortisonbehandling i tillegg.

Sensitiv hodebunn - kløe