• Gratis frakt på kjøp over 200,-
  • Hurtig levering med mulighet til levering i postkasse

 


 

PERSONVERN

General Data Protection Regulation (GDPR)

 


 

 

MissOrganic.no eies og drives av aksjeselskapet Way of Living AS med organisasjonsnummer 996.175.502MVA. Det er alltid daglig leder i Way of Living AS som er ansvarlig for håndteringen av personopplysninger hos MissOrganic.no. 

 

1 Formål

Hos MissOrganic.no må du dele noen personopplysninger når du handler. 
Dette gjør vi for å forbedre våre tjenester, ivareta sikkerhet og sørge for best mulig brukeropplevelse. 
Vi er pålagt å oppbevare noe av informasjonen som samles inn til blant annet regnskapsføring, returhåndtering, eventuelle garantier eller reklamasjoner o.l. 
Alle opplysninger vi samler inn i slik forbindelse har grunnlag i ditt samtykke, som kreves for å handle hos oss. 

 

2 Hvilke opplysninger samles inn?

Først og fremst må vi vite hvem som skal motta varene (navn) samt adresse og e-postadresse. 
Det er valgfritt å registrere ditt telefonnummer. Telefonnummer anbefales å registreres slik at du får varsel på SMS fra Posten når ordren din er klar til henting. Det vil også gjøre det mulig for oss å kontakte deg på telefon dersom dette er nødvendig. Vi sender aldri reklame til ditt telefonnummer, med mindre dette er spesielt avtalt på forhånd. Se mer om markedsføring i punkt 11. 

Alle som handler hos oss må oppgi følgende personopplysninger:

  • Navn (for- og etternavn)
  • Gateadresse med postnummer og poststed (hvor vi sender dine bestillinger)
  • E-postadresse (benyttes i forbindelse med dine bestillinger og ditt kundeforhold)
  • Telefonnummer (valgfritt)

Det er mulig å oppgi en alternativ leveringsadresse, inkludert navn og telefonnummer forbundet med dette, dersom bestillingen skal sendes til en annen person eller adresse enn den du oppgir som din egen. Dersom du ber om å få sendt din bestilling til en annen person og/eller adresse enn din gateadresse, samles også denne informasjonen inn og lagres. 
I tillegg til dette registreres automatisk din IP-adresse. Dette er et sikkerhetstiltak blant annet for å hindre identitetstyveri ved at noen for eksempel forsøker å bestille varer i ditt navn. 
Dine personopplysninger lagres på våre servere i Danmark, med full kryptering og 24-timers overvåking mot blant annet dataangrep. 

 

3 Brukerkonto
Vi anbefaler alle våre kunder å lage en gratis brukerkonto hos oss. Når du registrerer en brukerkonto slipper du å skrive inn personalia ved hver bestilling, kun brukernavn og passord.
Når du registrerer konto lagres dine personalia på våre servere i inntil 12 måneder og det er kun personalia du velger å dele som blir lagret. 
Ved registrering av konto lagres også dine tidligere kjøp (historikk). Formålet med dette er at du selv kan se hvilke varer du tidligere har kjøpt og hente tidligere kvitteringer og ordrebekreftelser. 
Etter 12 måneder anonymiseres dine ordre, slik at dine personopplysninger fjernes fra ordrehistorikken og våre servere. 
Det er gratis å opprette brukerkonto hos MissOrganic.no

 

4 Hvordan sletter jeg brukerkontoen?

Dersom du har laget et brukerkonto, men ønsker å slette deg fra systemet vårt er dette gjort så enkelt som mulig.
Du kan enkelt logge deg inn, gå til "Mine Opplysninger" og velg "Slett bruker" nederst på siden. 
Da fjernes alle dine lagrede personopplysninger fra våre servere, med unntak av opplysninger forbundet med din bestillingshistorikk (som beskrevet i formål).

 

5 Dine rettigheter

Du kan når som helst og uten vederlag få utlevert alle dine personopplysninger som er lagret i vårt system. 
Du kan når som helst slette dine personopplysninger, forutsatt at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse i henhold til aktuell lovgivning eller andre forpliktelser. 
Dersom du ønsker dine personopplysninger utlevert vil vi sende disse med sikreste mulige måte. Normalt sett anses dette å være pr brevpost, men dersom du registrerte opplysningene elektronisk, og med mindre den registrerte ønsker noe annet, kan opplysningene utleveres elektronisk. 
 

6 Betalingsalternativer

MissOrganic.no samarbeider med flere parter mot betaling og fakturering. 
Ved betaling med kredit- eller debitkort håndteres dine personopplysninger av Bambora Norge NUF. Ved betaling med Klarna Konto eller Klarna Faktura håndteres dine personopplysninger av Klarna Norge AS.  
MissOrganic.no deler dine oppgitte personalia (navn, adresse, e-postadresse og eventuelt telefonnummer) samt varelinjer og aktuelle priser (inkludert eventuelle rabatter) med våre betalingspartnere. Dette gjøres for å håndtere betalingen i henhold til gjeldende lovverk, sikre mot identitetstyveri, svindel og phishing blant annet. 
MissOrganic.no vil aldri se eller få tilgang til ditt personnummer, din kreditkortinformasjon eller annen informasjon du eventuelt må dele med betalingspartner i løpet av betalingen. 
Har du spørsmål rundt hvordan betalingspartnerene behandler dine personlige data kan du se mer om dette på deres personvernsider: Bambora - Klarna

 

7 Hvem deler vi dine personlige data med? (lagt til 12.07.18)

Som beskrevet i punkt 6 i denne erklæringen, deler vi dine personopplysninger med aktører som er nødvendig for å gjennomføre bestilling, kjøp og forsendelse. 
De aktører som kan motta dine personopplysninger er beskrevet under, men det presiseres at vi kun deler denne informasjonen med disse aktørene dersom det er nødvendig for din bestilling. 

  • Bambora Norge NUF (kun ved betaling med bank- eller kredittkort)
  • Klarna Norge AS (kun ved betaling med faktura eller annen kreditt)
  • Posten Norge AS (kun dersom partneren benyttes for utsending av bestillingen din)
  • PostNord AS (kun dersom partneren benyttes for utsending av bestillingen din) 
  • iZettle AB (kun ved betaling med bank- eller kredittkort, Vipps, ApplePay e.l. på messe eller andre arrangement hvor MissOrganic.no har fysisk utsalg)

 

8 Hva deler vi med andre? (oppdatert 12.07.18)

MissOrganic.no vil aldri selge eller overlevere dine personopplysninger til andre aktører, uansett årsak - med mindre det finnes rettslig/juridisk årsak.
Alle databehandlere vi samarbeider med, mottar dine personopplysninger kun dersom dette er hensiktsmessig eller nødvendig for å gjennomføre din bestilling. Dette gjelder kun partnere som er nevnt i denne erklæringen, som betalingspartnere (Bambora og Klarna) og transportører (Bring/Posten, PostNord o.l.) i henhold til punkt 7 i denne erklæringen.

 

9 Arkivering av personopplysninger

Regnskapsloven pålegger oss å lagre transaksjonsdata i 5 år. Likevel lagres kjøpshistorikk i våre systemer i 10 år. Dette gjør vi for å ivareta kundes rettigheter i forbindelse med reklamsjoner i henhold til forbrukerkjøpsloven, kjøpsloven eller våre salgsbetingelser. Det betyr at ditt navn, adresse og e-post (eventuelt også telefonnummer) fra dine bestillinger lagres i vårt system i opptil 10 år. 

 

10 Cookies

Ved å benytte MissOrganic.no samtykker du til at vi benytter informasjonskaplser, såkalt cookies. 
Du kan lese mer om vår bruk og innsamling av cookies her (missorganic.no/cookies/) 

 

11 Markedsføring

Vi benytter oss av markedsføring gjennom flere kanaler, med hovedsaklig e-post (nyhetsbrev). 
Det er viktig for oss at våre kunder ikke opplever å motta unødvendig mye e-post fra oss. Derfor sender vi ikke flere nyhetsbrev enn vi aksepterer å motta selv.
Bakgrunnsgrunnlaget for utsending av nyhetsbrev og annen markedsføring er samtykke. Vi benytter våre egne systemer til utsending av nyhetsbrev, e-post og annen dialog, noe som sikrer at dine personlige data ikke deles med andre for markedsføring. 
Vi og våre samarbeidspartnere sporer annonser for å vite hvilke annonser du har sett på nett og hvilke produkter du har sett på i butikken vår. Med dette kan vi tilpasse butikken og innholdet etter dine interesse samt vise deg relevante annonser. 

 

12 Klager

Dersom du lurer på noe, ønsker å vite mer om hvordan vi behandler dine personopplysninger eller har klager, håper vi du tar kontakt med oss. 
Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger bryter med gjeldende regler eller personvernlovgivningen, herunder personopplysningsloven eller personverforordningen (GDPR), kan du rette din klage til Datatilsynet

 

13 Endringer

Dersom det oppstår endringer eller nye regler i forbindelse med innsamling og behandling av personopplysninger, som påvirker personvernerklæringen, vil vi gjøre de nødvendige endringer som følge av dette. 
Vi vil, så langt dette er mulig, informere om dette, enten via e-post (hvis du har registrert konto) eller ved informasjon på våre nettsider eller sosiale medier.
Dersom vi foretar endringer i denne personvernerklæringen vil revidert versjon legges ut her med korrekt revisjonsdato. 

 

14 Kontaktinformasjon

Skulle du ha noen spørsmål rundt personopplysninger, eller noe annet for den saks skyld, må du gjerne kontakte oss

Way of Living AS co/MissOrganic.no 
Thomas Angells Gate 13
7011 Trondheim

Daglig leder: Bente Gätzschmann
Telefon: 97577766
E-post: bg@wayofliving.no

Kundeservice: kundeservice@missorganic.no 

 


Takk for at du handler hos MissOrganic.no - Norges største nettbutikk med kun økologiske, rene, miljø- og forbrukervennlige produkter. 

 

 

 

(Oppdatert 12.07.2018)