Hvilke renseprodukter skal du velge til din hudtype?

HVORFOR ER DET VIKTIG Å RENSE HUDEN?

 

Hudens naturlige prosess med å kvitte seg med avfallstoffer skjer om natten. Derfor er det essensielt å rense huden om morgenen for å fjerne døde hudceller, smuss og talg. I løpet av dagen utsettes huden for forurensninger, samt bruk av makeup og kosmetikk. Dersom renserutinene er utilstrekkelige, kan avfallstoffer føre til tilstoppede porer, akne, samt tap av glød og fukt i huden.

Mange renser huden feil ved å neglisjere områdene langs hårfestet og tinningene, noe som kan resultere i små kviser grunnet mangelfull rensing.

Rens gjerne to ganger for å fjerne mest mulig. Vi anbefaler å bruke en toner etter rensen for å effektivt fjerne rester av smuss, samtidig som den lukker porer og nøytraliserer hudens pH-verdi.

 

HVILKEN RENS SKAL DU BRUKE?

  • Normal og tørr hud: Bruk en rensemelk som gir fukt til huden. Vask lett og avslutt med en toner.

  • Kombinert til fet hud: Velg en foam eller gel som renser effektivt. Ikke bruk renseprodukter med alkohol - se under.

  • Sensitiv hud: Bruk et renseprodukt tilpasset din hudtype for skånsom og effektiv rensing.

For å oppnå optimal effekt, tilpass renserutinen til din spesifikke hudtype og behov. Ta vare på huden din for en frisk, strålende glød

 

UNNGÅ ALKOHOL I RENSEPRODUKTER

Mange konvensjonelle renseprodukter inneholder alkohol.  Hvorfor du bør unngå renseprodukter med alkohol:

 

  1. Utørking av huden: Alkohol har en tendens til å tørke ut huden ved å fjerne naturlige oljer. Dette kan føre til overdreven tørrhet, irritasjon og ubalanse i hudens naturlige fuktighetsnivå.

  2. Sensitiv hud: Personer med sensitiv hud kan oppleve at alkoholbaserte renseprodukter forverrer irritasjon, rødhet og kløe. Alkohol kan være for aggressivt for denne hudtypen.

  3. Skader hudbarrieren: Alkohol kan påvirke hudens beskyttende barriere negativt. En svekket hudbarriere kan føre til økt følsomhet, rødhet og en økt risiko for irritasjon.

  4. Akselerert aldring: Langvarig bruk av alkoholholdige renseprodukter kan bidra til akselerert aldring av huden ved å forårsake tap av fuktighet og kollagen, noe som kan føre til fine linjer og rynker.

  5. Ikke egnet for alle hudtyper: Alkoholbaserte produkter kan være for sterke for personer med tørr eller moden hud, da de kan forverre eksisterende tørrhet og redusere elastisitet.