Solkrem

Solprodukter brukes på huden for å beskytte mot skadelige effekter av solens UVA og UVB stråler. 

Som en enkel huskeregel kan man si at UVA-stråler påskynder hudens aldring (A), mens UVB-stråler gjør huden brent (B). 

Alle solprodukter du får hos MissOrganic.no beskytter mot både UVA og UVB stråler, samtidig som produktene er naturlig og økologisk. 

 

Tre av merkene vi fører har fysisk filter (titandioxid) dvs. at solen ikke trenger gjennom huden.  Kremen blir liggende som en

beskyttelse på huden og reflekterer solstrålene. Solbeskyttelsesprodukter med fysisk filter er også miljøvennlige og skader ikke fisk og

alger når vi hopper i havet etter solingen.

SolarTea fra Bema, Cocosolis og Maria Åkerberg har fysisk filter.  Rudolph Care har naturlige solprodukter med økologiske ingredienser

men solproduktene har kjemisk filter.  Kjemisk filter vil si at solbeskyttelsen er på undersiden av huden.  

 

Det som også er viktig å belyse er forskjellen på ulike SPF. Man har jo trodd att jo høyere SPF desto bedre. Men forskjellen er veldig liten.

Under ser du en tabell på hvor mye sol som slippes igjennom med ulike SPF. Forskjellen mellom SPF 15 og SPF 30 er kun 3 prosent.

  • SPF   2 – 50%
  • SPF   4 – 25%
  • SPF 10 – 10%
  • SPF 15 – 6%
  • SPF 30 – 3%
  • SPF 60 – 1,5%

 

Solvettregler: 

Ta pauser fra solen. Ekstra viktig når solen er sterkest mellom 12-15. Bruk klær, solhatt og solbriller for å "kle solen ute" - særlig for barn.

I Norge bør man bruke solbeskyttelse med minst solfaktor 15 (SPF 15 eller høyere). 

Barn må aldri bruke lavere enn SPF 30, helst SPF 50. I solrike land er det behov for ekstra beskyttelse og høyere faktor.

 

Sliter du med å ligge lengre i solen, men likevel ønsker solbrun farge kan selvbruning være noe for deg. Se her for våre selvbruningsprodukter. 

Fantastiske solprodukter for både barn og voksne.

 

 

Solkrem