Parfyme og Allergier

Parfyme og allergier

Parfyme kalles gjerne kjemikaliecoctailen og årsaken til dette er at den inneholder svært mange syntetiske kjemikalier og duftaromaer.

Det er ikke uvanlig å finne mellom 250 og 400 kjemikalier i en syntetisk fremstilt parfyme.  

Synergien mellom disse kan forsterke risikoen for allergiske reaksjoner.

Personer med sensitiv og følsom hud bør ikke bruke syntetiske parfymeprodukter.

 

Duftaromaer kan produseres syntetisk og det er disse du vanligvis finner i konvensjonelle parfymer og kosmetikk. I økologisk kosmetikk brukes IKKE syntetiske ingredienser.  Duftaromaene du finner i sertifiserte økolgiske produker er naturlige bestanddeler av eteriske oljer og har ikke det samme allergifremkallende potensialet som de syntetisk fremstilte ingrediensene.  

 

Kosmetikkloven av 11. mars 2005 krever at alle ingredienser, også duftaromaer uansett om de er laget syntetisk eller er naturlig, skal inkluderes på ingredienslisten (INCI).  Dette kan skape usikkerhet for mange da det i ingredienslisten ikke står om dette er syntetiske ingredienser eller naturlige ingredienser.

Limonene, Citronellol Linalool og Geraniol er eksempler på duftstoffer som har samme navn om de er syntetsik fremstilt eller om de er en naturlig bestanddel i eteriske oljer.   

 

Ønsker du å være sikker på at produktet du bruker kun inneholder naturlige duftstoffer skal du ALLTID kjøpe sertifiserte økologiske produkter.  

En sertifisering fra ECOCERT Organic,  SOIL Assosiation, USDA Organic og BDIH garanterer deg at duftstoffene er av naturlige eteriske oljer.