Parfyme og Allergier

Parfyme og allergier

Parfyme: En Kjemikaliecocktail

Parfyme, ofte referert til som en "kjemikaliecocktail," inneholder en betydelig mengde syntetiske kjemikalier og duftaromaer. Det er vanlig å finne mellom 250 og 400 kjemikalier i en syntetisk parfyme, og samspillet mellom disse kan forsterke risikoen for allergiske reaksjoner.

 

Allergifremkallende Potensial:

Personer med sensitiv og følsom hud bør være forsiktige med syntetiske parfymeprodukter på grunn av det potensielle allergifremkallende potensialet. Mange syntetiske duftaromaer har blitt knyttet til hudirritasjon og allergiske reaksjoner.

 

Økologisk Kosmetikk og Naturlige Duftaromaer:

I motsetning til konvensjonell kosmetikk inneholder økologiske produkter ikke syntetiske ingredienser. Duftaromaene i sertifiserte økologiske produkter kommer fra naturlige bestanddeler av eteriske oljer. Disse naturlige duftstoffene har vanligvis lavere allergifremkallende potensial sammenlignet med syntetiske ingredienser.

 

Usikkerhet rundt Ingredienslister:

Kosmetikkloven krever at alle ingredienser, inkludert duftaromaer, skal inkluderes på ingredienslisten (INCI). Dette gjelder uavhengig av om de er syntetisk fremstilt eller naturlige. Dette kan skape usikkerhet, da forbrukere ikke alltid kan skille mellom syntetiske og naturlige ingredienser basert på ingredienslisten alene.

 

Eksempler på Duftstoffer:

Noen eksempler på duftstoffer, som limonen, citronellol, linalool og geraniol, kan forekomme både som syntetisk fremstilte og som naturlige bestanddeler i eteriske oljer. Dette understreker behovet for nøye lesning av ingredienslister og bevissthet rundt kildene til duftstoffer i kosmetikkprodukter.

 

 

Kosmetikkloven av 11. mars 2005 krever at alle ingredienser, også duftaromaer uansett om de er laget syntetisk eller er naturlig, skal inkluderes på ingredienslisten (INCI).  Dette kan skape usikkerhet for mange da det i ingredienslisten ikke står om dette er syntetiske ingredienser eller naturlige ingredienser.

Limonene, Citronellol Linalool og Geraniol er eksempler på duftstoffer som har samme navn om de er syntetsik fremstilt eller om de er en naturlig bestanddel i eteriske oljer.   

 

Ønsker du å være sikker på at produktet du bruker kun inneholder naturlige duftstoffer skal du ALLTID kjøpe sertifiserte økologiske produkter.  

En sertifisering fra ECOCERT Organic,  SOIL Assosiation, USDA Organic og BDIH garanterer deg at duftstoffene er av naturlige eteriske oljer.