Hårtap

 

HÅPTAP:

 

Det er mange årsaker til hårtap og men arv og hormonell påvirkning er av de viktigste faktorene til hårtap.  

  • Bakterieinfeksjoner, hudsykdommer og skader etter lang tids bruk av stylingprodukter, hårfargemidler og permanent er andre årsaker.
  • Overgangsalder, ved 65 årsalder har nær 70 prosent av kvinnene opplevd at håret blir tynnere.
  • Hårtap kan være forbigående og stress eller alvorlige hendelser kan føre til håravtall etter en tid. Normalt kommer håret da tilbake igjen. Hvis hårtapet kommer i ung alder eller er flekkvis bør du oppsøke lege for å finne åraken til at du mister hår.

 

Generelt håravfall påvirkes vanligvis av hårveksten på hele hodet. Håret blir tynnere og kan senere føre til skallethet. Årsaken er ofte svekket næringstilførsel av viktige vitaminer og mineraler til hårroten. Dette kan forekomme ved sykdommer som funksjonsforstyrrelser i thymus, usunt kosthold, jernmangel, stress eller hormonelle forandringer.

 

HVORDAN STIMULERE TIL ØKT HÅRVEKST

 

1.Hodebunnsmassasje

Regelmessig hodebunnsmassasje øker blodsirkulasjonen i hodebunnen. Det koster ingenting, og har ingen bivirkninger. Når du vasker håret, må du trykke forsiktig med fingertuppene rundt hodebunnen.   

 

2. Sjampo

Bruk en sjampo for hårtap.  Bema har både Hair Loss sjampo og Hair Loss Lotion som er ampuller (10 stk.) som skal masseres ned i hodebunnen når håret er nyvasket og håndkletørt, og være i håret til neste hårvask. Behandlingen forsterker veksthormonene i hårrøttene (+32%), gir korrekt næring og derfor forbedrer hårstruktur og styrke.

 

3. Eteriske oljer

Eteriske oljer brukes primært i aromaterapi og andre typer alternativ medisin.  Det er ikke nok bevis for at essensielle oljer kan behandle skallethet eller tynt hår. Hvis du bestemmer deg for å gi denne behandlingen en sjanse, må du teste en liten mengde olje på armen og vente 24 timer for å se om noen reaksjon utvikler seg. Rødhet, elveblest eller utslett kan indikere en allergisk reaksjon.

En av de mest populære oljene for stimulering av rask hårvekst er Rosmarinolje.   Den bidrar til å utvide blodårene og stimulere celledeling, som som igjen påvirker hårsekkene til å produsere nytt hår.  Rosmarinoljen bekjemper flass, har evne til å stoppe hårtap og forebygge tidlig aldring.  Bruk av oljen gjør også tørt hår mykere.

Lavendelolje, Salvie og Timian er eteriske oljer som er blitt brukt med suksess mot hårtap. 

 

Hvordan bruke eteriske oljer i hodebunnen?

Påfør denne oljen direkte i håret og hodebunnen og masser den lett inn. Du kan blande oljen (1 ss) med like mengder jojobaolje eller avokadoolje.  La blandingen virke i 30 minutter før du vasker den ut med riktig sjampo.

 

4.  Oljer

Avokadoolje, Castorolje og Arganolje (eksem og kløe i hodebunnen)

Avokadooljen inneholder vitamin A, B6 og E som ernærer, reparerer og forbedrer kapillærene i hodebunnen. Den er også rik på antioksidanter som øker blodtilførselen til hårsekkene, og dermed fremmer hårvekst.

 

Hvordan bruke olje i hodebunnen?

Du kan bruke en olje eller blande flere.  Masser oljen godt inn i hodebunnen og la den virke i en times tid.  Vask håret godt.  Du kan også bruke oljen over natten, masser oljen i hodebunnen, la den virke over natten og vaske håret godt på morgenen.

 

Hårtap