Hvis du ikke kan spise det, ikke ha det på kroppen

Huden er vårt største organ og fungerer som et vanntett, isolerende skjold som beskytter kroppen vår mot skadelige sollys, skadelige kjemikalier og ekstremvær.

Den er ansvarlig for en fjerdedel av kroppens daglige detox og ca. 1 kg. avfall som syrer forlater kroppen gjennom porene daglig.

 

Den mottar rundt en tredjedel av alt blodet som sirkulerer gjennom hele kroppen. Den er altomfattende, tålmodig og snill. Huden er som et organisk teppe over ditt skjøre indre økosystem.

Den dårlige nyheten er at det er huden vår som viser de første tegn på ernæringsmessig ubalanse, mineralmangel og giftstoffer i kroppen. Hudens evne til å beskytte oss mot ekstra og uønskede kjemikalier kan også tjene som en direkte VIP adgang direkte til blodet vårt og ER den største døren inn til vår helse eller ut av den.

 

Den gode nyheten er at, i likhet med resten av vår intelligente kropp, kan også huden helbrede og reparere seg selv under de fleste omstendigheter og forhold – men det er opp til deg og hvordan du mater den eller hva du påfører den.