"If you can`t eat it, don´t put it on your body"

Huden er vårt største organ og fungerer som et vanntett, isolerende skjold som beskytter kroppen vår mot skadelige sollys, skadelige kjemikalier og ekstremvær.

Den er ansvarlig for en fjerdedel av kroppens daglige detox og ca. 1 kg. avfall som syrer forlater kroppen gjennom porene daglig.

Huden mottar rundt en tredjedel av alt blodet som sirkulerer gjennom hele kroppen. Den er altomfattende, tålmodig og snill. Huden er som et organisk teppe over ditt skjøre indre økosystem.

 

Bruk av økologiske hudpleieprodukter har flere potensielle fordeler som kan knyttes til helse og miljø. Her er noen grunner til hvorfor du bør velge å bruke økologiske hudpleieprodukter:

 

  1. Reduksjon av skadelige kjemikalier: Økologiske hudpleieprodukter bruker ofte naturlige ingredienser og unngår syntetiske kjemikalier, parabener, ftalater og sulfater som noen ganger finnes i konvensjonelle produkter. Dette kan redusere risikoen for hudirritasjon, allergiske reaksjoner og potensielle helseproblemer.

  2. Mindre miljøpåvirkning: Økologisk hudpleie fokuserer på bærekraftig produksjon og bruker ingredienser som er dyrket uten bruk av syntetiske sprøytemidler, herbicider eller genmodifiserte organismer. Dette kan bidra til å redusere miljøpåvirkningen og støtte sunnere jordbrukspraksiser.

  3. Unngå hormonforstyrrende stoffer: Noen konvensjonelle hudpleieprodukter inneholder stoffer som kan virke som hormonforstyrrende, og som kan påvirke hormonsystemet i kroppen. Økologiske produkter unngår ofte slike potensielt skadelige ingredienser.

  4. Bedre for sensitiv hud: Naturlige ingredienser i økologiske hudpleieprodukter kan være mildere og bedre tolerert av sensitiv hud, og dermed redusere risikoen for irritasjon.

  5. Etisk produksjon: Mange økologiske merker legger vekt på etiske og rettferdige produksjonsmetoder, som inkluderer respekt for arbeidstakerrettigheter og bærekraftig innhenting av ingredienser.

  6. Personlig helsebevissthet: For de som er opptatt av et helhetlig syn på helse, kan bruken av økologiske produkter være en del av en bredere livsstil som fokuserer på sunn mat, aktivitet og bærekraftige valg.

 

Det er viktig å merke seg at termen "økologisk" ikke nødvendigvis garanterer produktets effektivitet eller allergivennlighet, og det er alltid lurt å lese ingredienslister og gjøre undersøkelser om sertifiseringer for å sikre at produktet oppfyller dine standarder og forventninger.