Sjekk kosmetikken din for farlige ingredienser

 

Hvilke kjemikalier inneholder hudpleieproduktene dine?

 

Det er viktig at du som forbruker er, eller blir bevisst på ingrediensene i hudpleieprodukter du bruker. Mange hudpleieprodukter inneholder kjemiske forbindelser som konserveringsmidler, dufter, fargestoffer og andre ingredienser som kan ha ulike effekter på huden og helsen.

 

For å sjekke ingrediensene i dine hudpleieprodukter, kan du:

  1. Les etiketten: Mange produkter er pålagt å liste opp ingrediensene på emballasjen. Sjekk etiketten for å se hvilke ingredienser som er inkludert.

  2. Nettsøk: Bruk ressurser som nettstedet til Environmental Working Group (EWG) eller lignende databaser som gir informasjon om ingredienser og deres potensielle helseeffekter.

 

Noen vanlige ingredienser som folk velger å unngå inkluderer parabener, ftalater, sulfater, syntetiske dufter og visse kjemiske solfiltre. Imidlertid vil individuelle reaksjoner på ingredienser variere, og det er viktig å velge produkter som passer din hudtype og eventuelle sensitiviteter du kan ha.

 

Sjekke ingrediensene i  produktene du har ved å følge linken og se i hvor stor grad de kan være skadelige eller allergifremkallende. Poengsummene forteller om det er fare forbundet ved bruk av produktet du søker.  Rødt bør ikke brukes på huden.

 

  • Søk på kjemikaler, eks. Butylparaben
  • Du kan også søke på kategori, eks. leppestift eller solkrem.

Gjennom linken under kan du sjekke de fleste produktene du har og se i hvor stor grad de kan være skadelige eller allergifremkallende. 

Poengsummene forteller om det er fare forbundet ved bruk av produktet du søker.

 

Du kan søke på merket, eks. Revlon
Du kan søke på kremen eller produktets navn.
Søk på kjemikaler, eks. Butylparaben
Du kan også søke på kategori, eks. leppestift eller solkrem.


www.cosmeticsdatabase.com

Basen er laget av Environmental Working Group.