• Gratis frakt på kjøp over 200,-
  • Hurtig levering med mulighet til levering i postkasse

DEHYDRERT - SOMMERHUD - VINTERHUD

Opprettet den under Hudtyper

Dehydrert hud - sommerhud - vinterhud

 

 

Hudens største utfordring er klimaet eller været.  I opp mot 10 mnd. i året går vi som bor så langt opp i nord fra en varm bolig til kaldere utetemperaturer og gjennom dagen blir huden utsatt for vekslinger mellom varm og tørr inneluft og kald og tørr uteluft.  

 

Fra tidlig i september når det blir kaldere ute skrur vi på varmen inne.  Kald uteluft er tørr og vi kjenner utfordringene godt gjennom hele vinteren.  Fra januar og ut april er hud, hår og kropp på sitt tørreste og vi er litt desperate etter å tllføre nok fukt til huden vår. Men er det fukt vi egentlig trenger?  En hud som er tørr må tilføres kremer med gode oljer og fettsyrer (se egen info) mens en oljet hud trenger fukt.  

 

Er det ikke litt rart at vi med våre lange vintre bruker de samme merkene og hudpleieproduktene som kvinner i land som har 1 - 2 årstider?  

Kvinner som i 10 mnd. går ut fra en varm bolig til varmere utetemperaturer? 

 

Fra september til mai sliter de fleste med dehydrert hud.  En dehydrert hud er en hud som har en tørr overflate men som kan være tørr eller oljet under.  Hvordan vet du om huden din er dehydrert?  Når du renser huden din om morgenen og før du tar på hudpleieprodukter, kjennes huden din stram eller litt strukket er den dehydrert.  

 

De fleste av oss bruker en krem i ansiktet på morgenen.  En krem har store molekyler og trekker ikke ned i de dypere hudlagene men fukter det øverste laget og beskytter huden. Bruk først et vannbasert serum som trekker ned i de dypere lagene.  Bruk et serum som passer for din huds utfordringer.  Har du tørr hud, oljet hud, rosacea eller sensitiv hud bruk alltid et serum tilpasset dette.  Legg gjerne en 1 - 2 dråper god økologisk olje over og avslutt med en dagkrem som skal beskytte huden din mot vær, vind og sol.  I tillegg til gode renserutiner er det ikke mer som skal til for å gjøre huden din like myk og smidig gjennom hele året.

 

Vi tilbyr serum og oljer fra de store nordiske økologiske merkene eller du kan velge fra vår OilBar som tilbyr 100% økologiske oljer og serum til behagelige priser.

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din