Moden hud

Effekten av anti-rynke kremer avhenger delvis av de aktive bestanddelene i kremene.  Her er noen vanlige ingredienser som kan gi en forbedring i forekomsten av rynker.

 

Retinol er et vitamin A sammensatt, en antioksidant som blir mye brukt i reseptfrie rynkekremer. Antioksidanter er stoffer som nøytraliserer frie radikaler - ustabile oksygenmolekyler som bryter ned hudceller og forårsaker rynker.

 

Vitamin C

En annen potent antioksidant. Vitamin C bidrar til å beskytte huden mot solskader. Rynkekremer som inneholder vitamin C må oppbevares på en måte som beskytter dem mot luft og sollys, gjerne kjøleskap.

 

Hydroksysyrer

Alfa hydroksysyrer, beta hydroksysyrer og poly hydroksysyrer er eksfolieringsmidler - stoffer som fjerner det øvre sjikt av gamle, døde hudceller og stimulerer vekst av glatt og jevnt pigmentert ny hud.

 

Druekjerneekstrakt

I tillegg til sine antioksidant og anti-inflammatoriske egenskaper fremmer også druekjerneekstrakt sårheling.

 

Kollagen

Kollagen er et protein som utgjør den primære støttestrukturen i huden. Hele 25 % av kroppens proteiner består av kollagen. Dette proteinet gir huden styrke og smidighet og har en unik evne til å holde på fuktighet. Omlag 90 % av hudens volum er nettopp kollagen. Med aldring og resultat av eksponering for sol, begynner fiberkomponentene i kollagenet vårt å svekkes. De blir mindre smidige og huden får et røffere utseende. Resultatet er at huden blir en tørr og rynkete.

Kollagen får du gjennom alger, skalldyr og fisk.

Moden hud