Hårpleie

 

Hvordan vaske håret.

 

De fleste får ikke håret virkelig rent når de vasker det, så det ender med en slags film som matter håret og fører til mangel på glans over tid. Ved å sjamponere to ganger er første vask for å fjerne overflødig stylingprodukter og skitt, og deretter en annen vask for å virkelig få det til å bli rent. 

 

Hovedfeilen de fleste gjør er å bruke for mye sjampo i utgangspunktet, og tilføre mer sjampo når det ikke skummer godt nok. Å  vaske to ganger betyr ikke å bruke mer sjampo men tvert om bruke mindre.  

Hvis du vasker håret ditt to ganger, trenger du ikke mye sjampo i det hele tatt. Den første vasken vil sannsynligvis ikke skape mye skum da den bare renser bort smuss og rester etter stylingprodukter.  Første vasken kan faktisk være ganske halvhjertet - bare ta en litt sjampo i hendene og gni sjampoen lett inn.

Det er ande sjamponeringen som gir deg mulighet til å få sjampoen rett inn i hårrøttene og som skaper et skikkelig skum. 

Overdreven bruk av sjampo kan være problematisk.  Sjampoen er avfettende og går til angrep på fettet i hodebunnen noe som kan føre til eksem eller irritasjon i huden.

Hvis man vasker håret for ofte eller bruker feil sjampo kan hodebunnen bli irritert og hårfibrene bli tørre.  Det kan føre til kløe, tørr hodebunn og tørt hår.

 

Ikke vask håret for ofte, det stimulerer fettproduksjonen i hodebunnen.  2 ganger i uken er nok.   Jo eldre vi blir jo mindre fett skiller hårsekkene ut og håret blir tørrere.  Da er det ofte nok med vask en gang i uken.

Ikke ha sjampoen direkte i håret men ta en liten mengde i hendene og fordel det over håret. Prøv å unngå å masser for mye.  La hendene gli gjennom håret og masser hodebunnen lett.  

 

Unngå sjampo med Sodium Lauryl Sulfat (SLS). Vanligvis er den oppført som nummer to i ingredienslisten.  SLS bruker man også til å avfette bilmoterer men i en større konsentrasjon.  SLS kan føre til tørre hårsekker, tørr hodebunn og tørrflass, eller også motsatt, mer fettproduksjon som igjen gir fett hår.

 

BALSAM:

Balsam lukker skjellaget i håret og gjør det glattere, blankere og lettere å gre ut.  Når du har vasket håret, tørk det lett med en håndduk før du tilfører balsam.  Påfører du balsam i et dryppvått hår blir den utvannet og du får ikke den effekten du ønsker.  Påfør balsam først i hårlengdene.  Noen sier at man ikke skal ha balsam i hodebunnen men hodebunnen vår er ofte for tørr og balsam er med på å tilføre fukt.  Vi anbefaler de med tørt hår og tørr hodebunn å bruke balsam i hele håret.  Har du mykt eller tynt hår trenger du ikke balsam.

Balsam styrker, fukter og bygger opp håret og det er viktig å bruke en balsam som er riktig for din hårtype.

 

HÅRKUR:

En hårkur bør brukes en gang i uken.  Hårkuren virker som en vitamininnsprøytning og er reparerende på håret.  Mange bruker hårkurer feil, både rekkefølge og mengde. Bruker du for mye hårkur kan håret ditt bli tungt og tett og vanskelig å gre ut.  Dette fører til at håret blir fortere fett.

  • Vask håret
  • Tørk håret lett med en håndduk
  • Påfør hårkur og la den virke i 5 - 15 minutter.
  • Skyll ut
  • Avslutt med balsam som lukker hårstrået.
  • Skyll godt.

 

VARMEBEHANDING

Beskytt håret ditt før du bruker føner eller glattetang.  Du kan velge mellom flere og vi har både oljer og spray.  

 

OLJE I HODEBUNNEN

Tørr hodebunn kan gi tørrflass og kløe.  Vi anbefaler ARGAN eller MACADEMIA olje som du masserer godt inn i hodebunnen.  God effekt får du om du masserer oljen inn i hodebunnen kvelden før du skal vaske håret.  Da kan du bruke rikelig med olje som du vasker ut av håret morgenen etter.  

Evt. tørre partier kan påføres en eller to dråper olje når håret er nyvasket og husk å massere oljen godt inn i hodebunnen.

 

FETT HÅR

Kaldt klima gir tørt og frizzy hår men mange opplever at håret blir oftere fett på vinteren på grunn av at de bruker hodeplagg.  

Ikke vask håret for ofte, det stimulerer fettproduksjonen i hodebunnen.  Prøv å ikke vaske håret mer enn 3 ganger i uken.  Bruk en tørrsjampo for å strekke tiden mellom hårvaskene.  

 

TØRR HODEBUNN

Bruk en god hårbørste.  i tillegg til å forhindre floker gjør det håret blankt og smidig og den masserer hodebunnen.

Blodsirkulasjonen øker og det naturlige fettet vi har i hodebunnen fraktes ut over hårstrået.

Hårpleie