Tørr hud

Huden blir ofte tørrere jo eldre vi blir. 

Karakteristisk for tørr hud er at den mangler fett.  En tørr hud har lav talgproduksjon, kan ha et litt "tynt" utseende, små eller usynlige porer og kjennes stram ut.

Tørr hud og dehydrert hud er ikke det samme.  Er huden din tørr er det din hudtype som du har gjennom hele livet.  Dehydrert hud er en tilstand og vil variere gjennom årstidene.  Huden kjennes glatt, stram og et nummer for liten.

 

Tørr hud skal ha MYE fett og fuktighet.  Dehydrert hud skal IKKE ha fett men MYE fuktighet. 

I motsetning til mennesker som har fet hud får de med tørr hud lettere linjer og rynker.  Man kan få tørre flekker og cuperose, røde synlige blodkar eller rødhet i ansiktet oftest ved nesevingene og i kinnene.

Bruk milde hudpleieprodukter.  På vinteren har huden lett for å kjennes enda tørrere når det er store temperatursvingninger mellom inne og uteluft.  Det er spesielt viktig å bruke et godt fuktighetsserum som har mindre molekyler og trekker godt ned i hudlaget som baseprodukt.  Legg så et tynt lag olje (se OLJEBAR) og over den en krem som nærer og beskytter huden.   

Gode og næringsrike masker en eller to ganger i uken gjør også underverker. Bruk gjerne kremer med Aloe Vera, Omega 3, 6 og 9 og Jojobaolje.  

Det er et stort utvalg kremer for denne hudtypen.

Tørr hud