Ansiktspleie

Hudens største utfordring er klimaet eller været.  I opp mot 10 mnd. i året går vi som bor så langt opp i nord fra en varm bolig til kaldere utetemperaturer og gjennom dagen blir huden utsatt for veklsinger mellom varm og tørr inneluft og kald og tørr uteluft.  Fra tidlig i september når det blir kaldere ute skrur vi på varmen inne.  Kald uteluft er tørr og vi kjenner utfordringene godt gjennom hele vinteren.  Fra januar og ut april er hud, hår og kropp på sitt tørreste og vi er litt desperate etter å tllføre nok fukt til huden vår.  Men er det fukt vi egentlig trenger?  En hud som er tørr må tilføres nærende kremer med gode oljer mens en oljet hud trenger fukt.  

Er det ikke litt rart at vi med våre lange vintre bruker de samme merkene og hudpleieproduktene som kvinner i land som har 1 - 2 årstider?  Kvinner som i 10 mnd. går ut fra en varm bolig til varmere utetemperaturer? 

Alle merkene vi selger er tilpasset vår nordiske hud og de utfordringene vi har med vær og temperaturer.  

Fra september til mai sliter de fleste med dehydrert hud.  En dehydrert hud er en hud som har en tørr overflate men som kan være tørr eller oljet under.  Hvordan vet du om huden din er dehydrert?  Når du renser huden din om morgenen og før du tar på hudpleieprodukter, kjennes huden din stram eller litt strukket er den dehydrert.  

 

De fleste av oss bruker en krem i ansiktet på morgenen.  En krem har store molekyler og trekker ikke ned i de dypere hudlagene.  Sammenlign gjerne huden med en bløtkake.  Du får ikke en saftig bløtkake kun ved å pynte med krem, men den dels og dynkes i flere lag før vi dekker den med krem.   Vil du ha en godt fuktet hud som kjennes behagelig, ikke bare på sommeren men gjennom hele vinteren må huden dynkes.  Bruk først et serum som trekker ned i de dypere lagene.  Bruk et serum som passer for din huds utfordringer.  Har du tørr hud, oljet hud, rosacea eller sensitiv hud bruk alltid et serum tilpasset dette.  Legg gjerne en 1 - 2 dråper god økologisk olje over og avslutt med en dagkrem som skal beskytte huden din mot vær, vind og sol.  I tillegg til gode renserutiner er det ikke mer som skal til for å gjøre huden din like myk og smidig gjennom hele året.  

Et paradoks, før vi går ut i kulden en tidlig vintermorgen tar vi på varme sko, tykk jakke, hansker, skjerf og en lue vi kan trekke godt ned over ørene.  Men hva med ansiktet?  Det du skal vise frem hver dag i hele ditt liv, det du skal møte hver morgen når du ser deg selv i speilet, har du kledd på ansiktet ditt?  

Ansiktspleie