Finn din hudtype

 

 

Hvilken hudtype har du?

 

HUDTYPEN din er du født med og den skal du leve med hele livet.

HUDTILSTAND kan forveksles med hudtype og kan variere gjennom året og livet.

Hudtyper kan vi dele opp i

 

TØRR HUD

OLJET HUD

KOMBINERT HUD

SENSITIV HUD

 

Hudtilstanden din varierer med årstidene, værmessige utfordringer, sykdom, stress, graviditet mm.
Dehydrert hud er en hudtilstand og huden din kan være dehdrert tørr på vinteren og bare tørr på sommeren.  Dehydrert hud er tørr overhud (hudtilstand) med en tørr, oljet eller sensitiv underhud (hudtype). Vårt nordiske klima med store temperaturvariasjoner mellom årstidene gjør at det optimale hadde vært å bruke et hudpleieprogram om sommeren og en annen type gjennom vinteren.  De fleste hudpleiemerker er laget for kvinner som har 1 - 2 årstider.  Klimaet vi lever i her i norden er kaldere og dermed tørrere enn det man finner i Middelhavsland.  Det er ikke unormalt av vi her i Norge kan ha 20 kuldegrader samtidig som det kan være 20 varmegrader lenger sør i Europa.  En hud som må tåle lave temperaturer gjennom vinteren har behov for hudpleieprodukter som gir fukt, holder på fukt og samtidig beskytter huden vår.  

 

SERUM

 

Et serum kan gjøre den store forskjellen for huden din.  Serum er ofte vannbaserte og vannet leder ingrediensene ned til de dypere hudlagene, til de levende hudcellene.  Det er her du kan få den effekten du vil at et hudpleieprodukt skal gi deg.  Ønsker du å tilføre huden din fukt, forebygge rynker, redusere talg, lindre sensitivitet, redusere rødhet eller andre utfordringer er det viktig at du bruker serum og at serumet du velger er for den hudutfordringen du ønsker å gjøre noe med.
Er det fukt du ønsker er Hyaluronic Acid serum absolutt å anbefale.  Forebygge eller redusere rynker har Retionol A-vitamin serum, C-vitamin serum og serum som inneholder aminosyrer (peptider). 
Retinol stimulerer huden til å produsere mer collagen samtidiig som den hindrer at collagenet du har i huden brytes ned.
Retinol omdannes til A vitaminsyre ved hjelp av hudens egne enzymer. Retionol er viktig for deg med pigmentflekker eller solskadet hud.  Retionol reduserer melaninen i huden som gir fargeforandringer som pigmentflekker.  Serumene 01 og 02 i vår OilBar kan kombineres for å oppnå størst mulig effekt.
VI ANBFALER at du gjennom vinteren bruker en økologisk olje eller oljeblanding over serumet.  Oljen består av fettsyrer, de samme huden vår produserer selv og oljen vil balansere huden.  Du kan leser mer om oljer under OilBar.  Oljer trekker ned i huden og blir liggende som et beskyttende, pleiende eller fuktighetsgivende lag mellom serum og en dag/nattkrem.  Oljer er i tillegg til serum kanskje de viktigste hudpleieproduktene du kan bruke i vinterhalvåret.
 
Finn din hudtype