• Gratis frakt på kjøp over 200,-
  • Hurtig levering med mulighet til levering i postkasse

Komodogen hudpleie

HVA ER IKKE-KOMEDOGEN HUDPLEIE?

Ikke komedogen hudpleie er kosmetikk laget med ingredienser som ikke tetter porene og fører til hudormer, hvite eller sorte porer eller kviser. Dette er spesielt viktig for deg som har en kombinert mot en oljet hud og akne.

Jo flere komedogene ingredienser i et produkt,  jo større er sannsynligheten for å få betennelsesreaksjoner  eller utbrudd i huden om du har oljet eller fet hud som lett får kviser.  Vi vil hjelpe deg til å velge riktige produkter for din hudtype.  

Det er stor forskjell på hvilke oljer ulike hudtyper trenger.  En oljet hud trenger oljer som  er ikke komedogene og som ligger lavt på den komedogene skalaen.  En tørr hudtype trenger oljer som et fetere og som er lenger opp på den komedogene skala.    

HVA ER FORSKJELLEN MELLOM AKNE OG KOMEDOGENER?

Akne er en hudtilstand som oppstår når talgkjertler er infisert; huden utvikler røde kuler rundt det infiserte området. En komedo er en svært utvidet pore, dvs. 'hullet' rundt en hårsekk - med eller uten hår, som er fylt med døde hudceller, smuss og talg. Hvis en komedo er åpen, vil poren se ut som en hudorm; hvis det er lukket (slik at huden dekker det), kan det forårsake betennelse, kviser og white eller blackheads. Det er det første skrittet mot akne.