Fet/Kombinert/Akne

Kombinert til fet eller oljet hud

 

Fet hud er en hudtype du er født med.  Årsaken til fet hud er oftest overproduksjon av talg.

Fet hud har lett for å bli utsatt for urenheter og den fort bli blank.  Døde hudceller ligger på huden din og den klarer ikke selv å kvitte seg med dem.  Dette fører til at huden blir tilstoppet og gir svarte prikker og kviser. Porene er store og synlige, og blodomløpet er ofte dårlig. Dette kan gi en gulblek eller gråaktig hudtone.

En feil mange gjør er å bruke renseprodukter med alkohol.  Alkohol tørker ut huden og for å kompensere øker huden talgproduksjonen og du kan gå fra vondt til værre.

 

BESKRIVELSE AV FET HUD:

  • Blank i hele ansiktet (ikke bare t-sonen, panne, nese, hake).
  • Ofte urenheter som svarte prikker og kviser.
  • Kan ha papler og pustler (byller med puss).
  • Store porer og grov hudstruktur.
  • Få rynker.
  • Huden føles «skitten»

 

ANBEFALING:   Huden trenger surstoff slik at det blir fart på blodomløpet. Bruk en myk ansiktsbørste og masser inn renseprodukt for kombiner til oljet hud. Her har vi mange gode produkter og jeg vil trekke frem tre gode renseprodukter, Foaming Clearing fra Maria Åkerberg, Sebum Balansing Soap fra Naturys og Fresh Lemon Splash fra Amazing Space. 

Exfolier eller peel huden din gjerne en til to gange i uken for å trekke sammen eller redusere porene.  Du kan lese mer om peeling ved trykke på linken her.

Du kan også bruke en konjacsvamp for oljet hud, bruk den flate siden som er exfolierende.  

 

En oljet hud trenger mye fukt og for å nå ned til de levende hudcellene hvor du kan gjøre en forskjell anbefaler vi at du bruker et vannbasert serum.  OilBar 02 Retinolserum

inneholder A-vitamin i tillegg til C og E vitamin og er et anti-acne serum som vil gi synlige resultater i løpet av kort tid.

Kombiner serumet ved å bruke en lett olje fra OilBar over serumet.  En oljet hud har mye Oleic syre og en oljeblanding må være lett, trekke godt ned i huden, inneholde mye fukt og inneholde oljer med høy prosent Linoleic acid for å skape en balanse.  Olje på oljet hud er ikke smør på flesk men et næringsrikt og fuktighetgivende hudpleieprodukt som vil balansere og roe huden din.  Vi lager olje for din hud.  Har du arr, sensitiv hud, rødhet eller andre hudproblemer så ring oss for en samtale.  Vi vil hjelpe deg med å finne hudpleieprodukter som passer for akkurat deg.

Fet/Kombinert/Akne